600 g bravčových obličiek
100 g surovej šunky
150 g nastrúhaného ovčieho syra
4 lyžice masla
1 malá konzerva zeleného hrášku
1 malá konzerva mrkvy
1 malá konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
múka
pažítka
oregano
vegeta
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Obličky očistíme
nakrájame na tenké plátky a dáme do vody na 2 hodiny
pričom vodu viackrát vymeníme. Potom ich vyberieme
osušíme a obalíme múkou. Maslo rozpálime na panvici a opečieme v ňom nasekaný cesnak. Pridáme obličky
opečieme zo všetkých strán
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Pridáme šunku nakrájanú na rezance
nasekanú cibuľu a krátko opečieme. Primiešame odkvapkaný hrášok a mrkvu
paradajkový pretlak a olúpané paradajky. Ochutíme nasekaným oreganom
soľou
mletým čiernym korením
cukrom
nastrúhaným muškátovým orieškom a vegetou. Primiešame obličky a nastrúhaný syr a ešte raz zohrejeme. Posypeme nakrájanou pažítkou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.