400 g obličiek
50 g mandlí
1 pór
50 g šampiňónov
1 zeleninová paprika
100 ml dezertného červeného vína
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
40 g masti
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Obličky rozrežme
vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky
osolíme a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme pór
cibuľu
zeleninovú papriku a šampiňóny - všetko nakrájané na plátky. Opražíme
pridáme rozotretý cesnak a nasekané olúpané mandle. Podlejeme mäsovým vývarom a vínom. Dusíme domäkka. Zahustíme múkou
ktorú sme nasucho opražili. Chvíľu povaríme a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi alebo hranolkami a ananásovým kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.