8 vajec
8 lyžíc hrubej múky
8 lyžíc práškového cukru
1 bal.vanilkového cukur
1 bal.prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
1 kg jablk
škoricový cukor
Plnka: 2 vajcia
5 lyžíc kryštalového cukru
1 bal. vanilkového cukru
3/4 kocky masla
Vyšľaháme bielka s vanilkovým a práškovým cukrom
potom pridáme po jednom žltka a nakoniec múku zmiešanú s prášom do pečiva.Jablká ošúpeme nastrúhame
pridáme škoricový cukor a vysypeme na hlboký plech vyložný papierom na pečenie. Na jablká vylejeme polovicu cesta. Do druhej polovice vmiešame kakao a vylejeme opatrne na bledé cesto. Dáme do vyhriatej trúby piecť cca 30 min pri 200°C.Po upečení necháme vychladnúť obrátime - preklopíme na podložku
odstránime papier a na jablkovú hmotu natrieme plnku a polejeme čokoládovou polevou.(Plnka - vajcia a cukor uvaríme nad parou za stáleho šlahania
necháme vychladnúť a vmiešame maslo.)Dávka na 1 plech
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.