200 g hovädzej sviečkovej
200 g kuracích pÅ•s
200 g bravčového stehna
200 g mrazených garnátov
4 lyžice suchého sherry
4 vajcia
2 mrkvy
200 g šampiňónov
polouvarený ružičkový karfiol
50 g mladého špenátu
2 lyžice maizeny
octová voda (na 1000 ml vody dáme 5 lyžíc octu)
1000 ml slepačieho vývaru
4 lyžice sójovej omáčky.
Mäso umyjeme
osušíme
nakrájame na tenké rezance. Mrazené garnáty necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Šampiňóny očistíme
umyjeme
prevaríme v octovej vode a necháme ich v nej asi 5 minút stáť. Mrkvu očistíme
umyjeme
nakrájame na tenké kolieska. Polouvarený ružičkový karfiol a mladý špenát očistíme
umyjeme
necháme odkvapkať. Všetky prísady dáme do misiek. V hrnci na fondue dáme zovrieť slepačí vývar
maizenu a suché sherry. Všetko zmiešame
zahustíme tým vývar
hrniec postavíme na varič
aby vývar slabo vrel. Prísady napichujeme na vidličky a ovárame vo vývare. Vajcia rozmiešame so sójovou omáčkou. Rozdelíme do 4 mištičiek a uvarené prísady do tohto namáčame. Podávame so sypkou varenou ryžou
bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.