8 čiernych olív
400 g ementálu
200 g mladej goudy
4 lyžice šľahačkovej smotany
300 ml jablčného vína
1 lyžica maizeny
1 lyžica sardelovej pasty
1 strúčik cesnaku
štvrť čajovej lyžičky soli.
Olivy vykôstkujeme
jemne nasekáme. Cesnak očistíme
nakrájame na kolieska
posypeme soľou a roztlačíme čepeľou noža. Oba druhy syra nakrájame na malé kocky
prípadne nahrubo nastrúhame. Víno dáme v hrnci na fondue zovrieť na sporák
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
pokiaľ nevznikne jednoliata masa. Primiešame olivy a cesnak. Maizenu zmiešame so smotanou
zahustíme tým fondue. Primiešame sardelovú pastu a fondue necháme ďalej mierne vrieť na variči. Podávame s bielym chlebom
paradajkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.