3 žĺtky
250 g masla
200 ml bieleho vína
1 malá cibuľa
1 lyžica octu
estragón
kajenské korenie
lístky trebuľky
soľ.
Do hrnca postupne dáme víno
ocot
nakrájanú cibuľu
estragón
kajenské korenie
soľ a varíme
až kým sa polovica obsahu nevyvarí. Do vychladnutého vývaru pridáme za stáleho miešania žĺtky
postavíme na mierny oheň a za stáleho šľahania pridáme po kúskoch maslo. Správne pripravená omáčka musí byť hustá. Hotovú precedíme
dáme znova na oheň
pridáme nasekanú trebuľku
estragón a spolu zohrejeme (už nevaríme). Omáčku podávame teplú.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.