5 žĺtkov
1 a pol lyžice kryštálového cukru
1 pohár nastrúhaného chrenu
1 a pol lyžice olivového oleja
ocot
soľ.
Surové žĺtky s cukrom a olivovým olejom roztrieme dobiela. Chren nastrúhaný na jemnom strúhadle zapravíme octom a soľou a spojíme s roztretými žĺtkami. Všetko premiešame. Existuje aj ďalší predpis na prípravu tejto omáčky: 2 žĺtky roztrieme s malým množstvom masla. Pridáme pol pohára chrenu nastrúhaného na jemnom strúhadle a pol čajovej lyžičky kryštálového cukru. Všetko dôkladne rozmiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.