500 g póru
cesto na omeletu
maslo na dusenie
tuk na pečenie
citrónová kôra.
Pór nakrájaný na 10 cm kúsky podusíme v malom množstve vody a masla. Pripravíme cesto na omeletu. Polovicu cesta vlejeme do formy so zohriatym tukom
na cesto poukladáme kúsky póru
posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou
nastrúhanou citrónovou kôrou a zapečieme v rúre. Pred podávaním prilejeme druhú polovicu cesta a omeletu ešte raz zapečieme. Jedlo vyberieme z rúry a ozdobíme hlávkovým šalátom. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.