2 vajcia
lyžica mlieka (alebo vody)
25 g zaváraniny
10 g masla (alebo stužného tuku)
cukor
15 g práškového cukru
citrónová kôra
kardamón.
Pri príprave omelety plnenej zaváraninou pridáme do vaječno-mliečnej zmesi kardamón roztlčený s cukrom alebo nastrúhanú citrónovú kôru. Omeletu pripravujeme rovnako ako omeletu plnenú mäsom
ale namiesto mäsovej plnky pridávame ovocie zo zaváraniny (bez kôstiek a šťavy). Upečenú omeletu uložíme na oválnu misu a posypeme práškovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.