8 vajec
100 g masla
200 g žmle alebo sendviča
korenie
soľ.
Vajcia umyjeme a osušíme. Sendvič alebo žmle nakrájame na malé kocky
dáme na panvicu
mierne pokvapkáme zohriatym maslom a asi 10 minút pečieme v rúre. Opražné žmľové kocky musia byť svetložlté a chrumkavé. Vajcia po jednom vlejeme do misky (kontrolujeme ich kvalitu) a metličkou mierne vyšľaháme. Pridáme soľ a korenie. Na panvici zohrejeme maslo (dávame pozor
aby nezhnedlo) a pečieme jednotlivé omelety. Panvicu prikryjeme pokrievkou a omelety pripravujeme na slabom plameni (najvhodnejšia je kovová podložka). Keď je omeleta zospodu trocha pripečená a zvrchu hustne
do stredu dáme opražné žmľové kocky
omeletu prehneme na polovicu a opatrne preložíme na tanier. Jedlo podávame teplé a vždy s čerstvou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.