1000 g miešaných morských rýb (sépia
sardinky
filé z morského jazyka atď.)
niekoľko kvapiek worcestrovej omáčky
šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 100 g múky
200 ml letnej vody
2 lyžice oleja
1 bielok
soľ. Ďalej: 2 citróny
1 pomaranč
olej na opekanie.
Kuchynsky upravené morské ryby umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
pokvapkáme worchestrovou omáčkou a citrónovou šťavou a marinujeme asi 30 minút. Múku preosejeme do misy
pridáme soľ
vodu
olej a vypracujeme cesto. Dáme do chladničky a necháme odpočinúť na 2 hodiny. Potom do cesta opatrne zamiešame tuhý sneh ušľahaný z bielka. Olej rozpálime
morské ryby obalíme cestíčkom a opečieme. Podávame s osminkami citróna a pomaranča. Hodí sa k nim čerstvý sendvič a suché biele víno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.