300 g klobásy
100 ml mlieka
2 lyžice masla
1 jablko
250 g zeleru
500 g zemiakov
2 cibule
šťava z pol citróna
1 lyžica oleja
2 čajové lyžičky majoránu
trochu strúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Varíme v 200 ml jemne osolenej vody asi 25 minút. Mlieko dáme zovrieť. Uvarené zemiaky a zeler popučíme vo vode
v ktorej sa uvarili. Pridáme mlieko
ochutíme soľou
korením a muškátovým orieškom. Odložíme na teplé miesto. Na panvici zohrejeme lyžicu masla
pridáme majorán a olúpanú
na kolieska nakrájanú cibuľu. Opečieme dohneda. Umyté jablko očistíme a nakrájame na hrubšie pásiky. Zohrejeme zvyšné maslo a jablká
poliate citrónovou šťavou dusíme 5 minút. V hrnci zohrejeme olej a olúpanú
na plátky nakrájanú klobásu z každej strany opečieme. Podávame s pyré
dusenými jablkami
ozdobené kolieskami chrumkavej cibule.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.