100 g šunky
4 vajcia
3 lyžice bieleho vína (alebo mlieka)
250 g ryž
30 g masla
100 g mrazeného hrášku
1 menší pór (alebo cibuľa)
3 lyžice sójovej omáčky
6 lyžíc oleja
soľ.
Ryžu uvaríme. Pór umyjeme
očistíme a nakrájame na kolieska. Šunku nakrájame na štvorčeky. Vajcia vidličkou prešľaháme s vínom a trochu osolíme. Na panvicu dáme olej a upečieme omeletu. Hotovú omeletu roztrháme vidličkou na menšie kúsky. Odložíme na teplé miesto. Ryžu za stáleho miešania opekáme na 2 lyžiciach oleja asi 3 minúty. Pór dusíme 3 až 4 minúty vo zvyšnom oleji. Pridáme nakrájanú šunku
hrášok a dusíme ešte 2 minúty. Prilejeme zvyšnú lyžicu bieleho vína
sójovú omáčku
opečenú ryžu
kúsky omelety a všetko spolu ešte opekáme 1 až 2 minúty. Ochutíme podľa potreby. Podávame teplé so zaváranými uhorkami v sladkokyslom náleve.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.