2 lyžice masla
100 g maku
30 g droždia
mlieko
500 g hladkej múky
160 g práškového cukru
20 g práškového cukru
soľ.
Droždie rozmiešame v troche vlažného mlieka
pridáme soľ
lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme
pridáme vykysnutý kvások a mlieko podľa potreby. Vymiesime cesto
ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto nakrájame a rozšúľame na šúľky asi 1 cm hrubé. Šúľky nakrájame na kúsky
ktoré uložíme na vymastený plech. Necháme chvíľku vykysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred podávaním opekance sparíme vriacim mliekom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.