2000 g bravčových rebierok. Koreniny a pochutiny: 1 lyžica vína alebo 2 čajové lyžičky suchého sherry zmiešaného s 1 čajovou lyžičkou marhuľového brandy
220 g roztopeného medu
200 ml svetlej sójovej omáčky
1 lyžica ďumbierovej šťavy
niekoľko kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
5 lyžíc cukru
soľ.
Bravčové rebierka vykostíme a nakrájame na prúžky široké 4 cm. Povrch mäsa ľahko naryhujeme vidličkou a do vzniknutých priehlbín vtrieme zmes korenia. Necháme ho marinovať najmenej 60 až 90 minút. Pruhy mäsa priviažme niťou na dlhú kovovú ihlicu a zavesíme na asi 1 hodinu oschnúť. Oschnuté mäso položíme na drôtenú mriežku do pekáča. Potrieme ho roztopeným medom a v rúre pečieme asi 60 až 90 minút
pričom ho často potierame medom. Keď je mäso hotové
potrieme ho zvyšujúcim medom a necháme mierne oschnúť. Podávame ho teplé alebo studené na servírovacom podnose
nakrájané na plátky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.