1500 g kurčaťa
500 ml mlieka
250 ml rastlinného oleja na opekanie
60 g hladkej múky
2 čajové lyžičky mletého čierneho korenia. Šťava: 375 ml mlieka
2 lyžice múky
mleté čierne korenie a soľ.
Kurča rozdelíme na 8 porcií. Dáme do misy a zalejeme mliekom. Pevne zakryjeme fóliou a máčame 8 až 12 hodín. Potom jednotlivé kusy preložíme na plytký tanier. Mlieko vylejeme. Na panvicu dáme asi 2 cm oleja
kurča obalíme v múke a postupne vkladáme kúsky kožou nadol do oleja a opekáme 3 až 5 minút. Keď priložíme všetky kúsky opekáme 20 až 25 minút domäkka. Mäso preložíme na tanier vystlaný kuchynským papierom a necháme v teple. Šťava: Zvyšný olej poprášime múkou. Keď múka zhnedne pridáme mlieko a varíme do zhustnutia asi 2 minúty. Potom šťavu ochutíme a precedíme do omáčnika. Jednotlivé kusy kurčaťa upravíme na taniere alebo na veľkú misu. Omáčku podávame zvlášť .
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.