2 vykostené kuracie prsia bez kož v celkovej váhe 375 g
30 g sušených čiernych čínskych húb (alebo iných sušených húb)
45 g olúpaných mandlí
500 g brokolice
100 ml rastlinného oleja
1 cibuľa
4 zelerové vňate
1 čajová lyžička sezamového oleja. Marináda: 4 lyžice ryžového vína alebo suchého sherry
4 lyžice sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu.
Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance. Z každých pÅ•s by sme mali získať 10 až 15 rezancov. Sójovú omáčku zmiešame v mise s ryžovým vínom a kukuričným škrobom. Miešame
kým sa nerozpustí škrob. Pridáme kurča a dôkladne premiešame. Necháme asi 15 minút marinovať. Na panvici rozpálime polovicu rastlinného oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a oprážame asi 1 až 2 minúty
potom postupne pridáme nakrájanú brokolicu a pri stálom miešaní oprážame 2 až 3 minúty. Primiešame nakrájané huby
ktoré sme predtým zaliali horúcou vodou a nechali 30 minút stáť (vodu z húb si necháme
precedíme cez sitko) a pražíme ďalšie 2 minúty. Zeleninu a huby presypeme z panvice do misy a necháme stáť v teple. Panvicu očistíme
vytrieme kuchynským papierom a nalejeme do nej zvyšok oleja a rozpálime ho. Rezance kuracieho mäsa osušíme
marinádu odložíme. Mäso vysypeme na panvicu a pečieme 2 až 3 minúty. Pridáme zeleninu a zmiešame s kurčaťom. Prilejeme 4 lyžice vody z húb. Na zmes nalejeme zvyšok marinády a varíme 2 minúty. Vďaka kukuričnému škrobu omáčka varom zhustne. Všetko pokvapkáme sezamovým olejom
pridáme trochu sójovej omáčky
ryžového vína alebo sezamového oleja. Zmes posypeme opražnými mandľami a rozdelíme na misky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.