4 pstruhy (vypitvané a očistené od šupín)
120 g masla
60 g lieskových orieškov
2 citróny
20 až 30 g hladkej múky
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Oriešky položíme na plech a pečieme 8 až 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky
odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražné oriešky nakrájame nahrubo. Múku ochutíme soľou a korením. Na panvici speníme maslo a opekáme 2 až 3 minúty pstruha obaleného v múke. Pstruh je hotový
keď dostane hnedú farbu. Preložíme ho na tanier a prikryjeme alobalom. Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich 3 až 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.