250 g bravčového mäsa (lopatka
alebo karé)
250 g klobásy
100 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
40 g hladkej múky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso vložíme do osolenej vody
pridáme umyté huby
klobásu a varíme približne 30 minút. Pridáme očistenú
nakrájanú koreňovú zeleninu a kyslú kapustu. Varíme ďalej. Keď je všetko mäkké
pridáme cibuľovú zápražku
ktorú pripravíme z masti
nadrobno nakrájanej cibule a múky. Pomiešame a varíme ďalších 20 minút. Okoreníme mletým čiernym korením
pridáme cesnak rozotretý so soľou a majoránom. Mäso a klobásu vyberieme
nakrájame a dáme späť. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.