5 vajec
250 g pomletých orechov
100 g práškového cukru
mletá vanilka
2 lyžice strúhanky
maslo a hladká múka na vymastenie a vysypanie formy. Maslový krém: 1 balíček vanilkového pudingového prášku
2 žĺtky
250 g masla
mlieko (podľa návodu na pudingovom prášku)
100 g nasekaných orechov
50 g práškového cukru
100 g práškového cukru. Na ozdobenie: Čokoládové pralinky.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a mletou vanilkou do peny
postupne primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov
pomleté orechy a strúhanku. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre pečieme asi pol hodiny. Vychladnutý tortový korpus dva razy prekrojíme
dva diely potrieme maslovým krémom a uložíme na seba
zvyšným krémom potrieme povrch a boky torty. Nakoniec povrch posypeme nasekanými orechmi a ozdobíme čokoládovými pralinkami. Maslový krém: Z mlieka
pudingového prášku a cukru pripravíme puding
ktorý necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny
postupne primiešame žĺtky
puding a všetko spolu premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.