500 g lístkového cesta
olej na vyprážanie. Orechová zmes: Rovnaké množstvo mletých vlašských orechov a orechov kešu
práškový cukor podľa chuti
1 lyžička kardamónu.
Lístkové cesto vyvaľkáme
nakrájame na plátky dlhé asi 15 cm a široké 10 cm a na polovicu každého kúska nasypeme asi 2 lyžičky orechovej zmesi tak
aby okraje zostali prázdne. Potom okraje pokvapkáme studenou vodou
cesto zrolujeme
plnku prikryjeme a okraje cesta silno stlačíme. Rožky vyprážame na panvici v rozohriatom oleji (asi 2 až 5 minút)
pričom ich obrátime
aby sa zo všetkých strán vypražili do svetlohneda. Hotové vyberieme lopatkou
necháme odkvapkať a vychladnúť. Orechová zmes: Vlašské i kešu orechy pomelieme
premiešame s cukrom a primiešame kardamón.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.