Cesto: 2 vajcia
 2 žĺtky
 100 g masla
 150 ml mlieka
 35 g droždia
 500 g múky
 60 g práškového cukru
 citrónová kôra
 soľ. Plnka: 200 ml mlieka
 50 ml rumu
 500 g orechov
 100 g hrozienok
 citrónová kôra
 200 g práškového cukru.
            
                 K droždiu pridáme malé množstvo múky a 100 ml teplého mlieka. Dobre zamiešame a necháme vykysnúť. Do misy dáme preosiatu múku
 v strede urobíme jamku
 do ktorej dáme vykysnutý kvások
 zvyšné mlieko
 cukor
 štipku soli
 vajcia
 rozpustené maslo a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto miešame varechou dovtedy
 kým sa neprestane lepiť. Potom ho prikryjeme obrúskom a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.  Medzitým si pripravíme plnku. Orechy pomelieme a zmiešame s cukrom
 horúcim mliekom
 nastrúhanou citrónovou kôrou a rumom. Vykysnuté cesto rozvaľkáme
 potrieme plnkou
 posypeme hrozienkami
 zvinieme a znova necháme v teple 30 minút kysnúť. Potom závin potrieme rozšľahanými žĺtkami a 45 minút pečieme v rúre
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.