400 g hovädzej sviečkovice
1 vajce
150 g šampiňónov
100 g hlávkovej kapusty
3 lyžice dezertného bieleho vína
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica Solamylu
2 strúčiky cesnaku
1 kapia
2 feferónky
3 lyžice oleja
mäsový vývar.
Mäso umyjeme
nakrájame na plátky hrubé 2 cm a jemne naklepeme. Potom ho nakrájame na hrubšie rezance. Poprášime Solamylom
premiešame s rozšľahaným vajcom a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 2 hodiny. Potom mäso prudko
za stáleho miešania
opečieme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny
na rezance nakrájanú kapustu
rozotretý cesnak
nasekané feferónky a kapiu. Zalejeme vínom
v ktorom sme rozmiešali sójovú omáčku
podľa potreby podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podlievame málo
aby v pokrme nebolo veľa šťavy. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a sterilizovaným hráškom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.