2000 g zemiakov v surovom stave
1 vajce
200 g bravčových oškvarkov
350 g hladkej múky
63 g krupice
75 g masti
soľ.
Deň vopred uvaríme zemiaky
olúpeme ich a necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku
pridáme soľ
múku
krupicu
celé vajce a vypracujeme tuhé cesto
ktoré rozdelíme na rovnaké diely
naplníme oškvarkami
dobre uzatvoríme a varíme v posolenej vode. Knedle podávame s kapustou a mastíme masťou a oškvarkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.