800 g rýb
1 čajová lyžička masla
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
1 lyžica masti na vymastenie misy
hydinový vývar
mletá rasca
2 lyžice strúhanky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Očistené a vypitvané ostriež vložíme do hrnca
podlejeme hydinovým vývarom
osolíme
posypeme mletou rascou a nastrúhanou cibuľou. Pridáme rozotretý cesnak a varíme asi 20 minút. Ryby scedíme
vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
pokvapkáme roztopeným maslom
posypeme strúhankou a krátko zapečieme v rúre. Podávame s uvarenými zemiakmi
ktoré posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.