Úvod
  • Recepty
      • Pre športovcov
      • Jedlá z mäsa
      • Jedlá z vajec
      • Hydina
      • Rybie pokrmy
      • Mikrovlnná rúra
      • Národné kuchyne
      • Polievky
      • Prílohy
      • Gril
      • Cestoviny
      • Pizza
      • Jedlá zo syru
      • Šaláty
      • Nátierky
      • Rýchlo a chutne
      • Fondue
      • Bezmäsité jedlá
      • Zelenina
      • Sladké pokušenie
      • Sendviče, toasty
      • Koláče
      • Nápoje
      • Pre deti
      • Zdravá strava
      • Vianoce
      • Velká noc
  • Kontakt
  1. Hlavná stránka
  2. Sladké pokušenie
  3. Zákusky a koláče

Osviežujúci zákusok

03.02.2008   autor Anonymný autor   8952x

Suroviny:

CESTO:
5 vajec
250 g kryštálového cukru
100 ml oleja
100 ml vody
250 g polohrubej múky
1 kypriaci prášok
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 väčšia konzerva ananásu
100 g kryštálového cukru
šťava z jedného citróna
2 balíčky Zlatého klasu
TVAROHOVÝ KRÉM:
500g tvarohu
2 balíčky vanilínového cukru
100 g kryštálového cukru
1 kyslá smotana
100 ml mlieka
1 balíček mletej želatíny

Postup:

Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky
olej
vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy
osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu
ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás
ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou
vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 – 10 minút). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme
pridáme tretinu tvarohového krému
krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Zákusok necháme stuhnúť nachladnom mieste
potom krájame na rezy.

Čokoládový krém POSTUP
Nad parou rozpustíme na malé kúsky polámanú čokoládu
pridáme mlieko a spolu prehrejeme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme k zmäknutej
trocha vychladnutej čokoláde. Všetko dobre vyšľaháme. Smotanu vyšľaháme dotuha a opatrne ju primiešame k čokoládovej hmote. Hotový krém rozdelíme do pohárov alebo na dezertné tanieriky a na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a hoblinkami čokolády. 4 PORCIE 100 g horkej čokolády 50 ml mlieka 3 žĺtky 70 g práškového cukru 300 ml šľahačkovej smotany Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 3 Čas pečenia: 20 – 25 minút

Mapa stránok

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.