Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh
postupne doň zašľaháme 4 lyžice preosiateho práškového cukru
4 žĺtky
lyžicu hrubej múky a trocha nastrúhanej citrónovej kôry. Panvicu vymastíme maslom
vysypeme hrubou múkou
vylejeme na ňu cesto a v rúre upečieme omeletu. Tesne pred dopečením rozložíme na ňu mäkké
vykôstkované ovocie. Upečenú omeletu preložíme napoly
husto ju posypeme práškovým cukrom
na ktorom rozžraveným žlezným drôtom urobíme mriežky (cukor sa pri dotyku s drôtom zmení na karamel) a preložíme na zohriaty tanier. Nakoniec povrch trocha pokvapkáme rumom alebo arakom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.