Cesto: 4 plátky mrazeného štrúdľového cesta (alebo 1 balíček mrazeného lístkového cesta). Plnka: 120 g masla
1500 g rebarbory (alebo iného ovocia - maliny
čerešne
slivky
jablká)
80 g nastrúhaných mandlí (alebo orechov)
150 g žmľových omrviniek
kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
mletá škorica
1 balíček vanilkového cukru
200 g práškového cukru
2 lyžice kryštálového cukru.
Rebarboru olúpeme a nakrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame ju s práškovým a vanilkovým cukrom
nastrúhanou citrónovou kôrou
nastrúhanými mandľami a trochou mletej škorice. Na panvici speníme maslo
pridáme žmľovú strúhanku a krátko
za stáleho miešania
opečieme. Pridáme kryštálový cukor a trochu mletej škorice. Rúru vyhrejeme
plech vyložíme papierom na pečenie. 2 pláty rozmrazeného štrúdľového cesta položíme na vlhkú utierku tak
aby sa im prekrývali pozdĺžne kraje. Cesto potrieme roztopeným maslom. Obdobným spôsobom pridáme zvyšné pláty. Na jednu tretinu cesta dáme omrvinky
na ne dáme plnku a závin zrolujeme. Položíme na plech
potrieme rozpusteným maslom a v predhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Štrúdľu pred nakrájaním necháme asi 10 minút odpočívať. Nakrájame
posypeme práškovým cukrom a podávame so šľahačkou alebo osladenou kyslou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.