6 vajec
150 g masla
125 ml mlieka
500 g rebarbory (alebo iného ovocia - maliny
čerešne
slivky
jablká)
kôra z polovice citróna
1 balíček prášku do pečiva
450 g hladkej múky
150 g práškového cukru
150 g kryštálového cukru
soľ.
Plech vystelieme papierom na pečenie. Rebarboru olúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Elektrickým šľahačom vymiešame mäkké maslo s práškovým cukrom
nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli do peny. 3 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky po jednom vmiešame do masla. Po kvapkách pridáme mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na sneh. Tretinu snehu opatrne vmiešame do masla
postupne pridáme zvyšný sneh a múku. Cesto rozotrieme na plech
obložíme ovocím a pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry
necháme vychladnúť
posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.