Cesto: 200 ml mlieka
2 vajcia
300 g múky
soľ. Plnka: 100 g hovädzieho mäsa
100 g bravčového mäsa
1 vajce
1 cibuľa
6 lyžíc oleja
200 g kajmaku
4 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Z múky
1 vajca
mlieka a štipky soli pripravíme palacinkové cesto. Na vymastenej panvici z neho upečieme palacinky. Cibuľu
petržlenovú vňať a cesnak nasekáme nadrobno a opražíme na oleji. Hovädzie a bravčové mäso pomelieme. Mleté mäso pridáme k cibuľovému základu
spolu udusíme a necháme vychladnúť. Primiešame vajce
osolíme a okoreníme. Zmes rozotrieme na palacinky
ktoré zvinieme a uložíme do vymastenej ohňovzdornej nádoby. Zvinuté palacinky potrieme kajmakom a v rúre pečieme asi 30 minút pri teplote 180 oC.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.