1000 g hovädzieho mäsa
50 g masla
2 lyžice oleja
2 kocky bujónu (instant)
ocot
3 mrkvy
malý zeler
500 g cibule
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička rasce
1 čajová lyžička majoránky
3 lyžice mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu očistíme
rozpolíme a nakrájame. Cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Vo väčšom hrnci rozpálime olej (masť). Pridáme cibuľu a opražíme dozlata. Primiešame cesnak
majorán a rascu. Znížime teplotu na minimum a primiešame červenú papriku. Podlejeme vodou
premiešame a pridáme mäso. Prilejeme také množstvo vody
aby v nej mäso zostalo ponorené. Pridáme mäsový bujón
ochutíme soľou
korením a octom. Prikryté dusíme na miernom plameni 120 až 150 minút domäkka. Mrkvu a zeler umyjeme
očistíme a nakrájame na kocky. V osolenej vode uvaríme do polomäkka. Zeleninu zlejeme
prepláchneme studenou vodou a vmiešame do nej maslo. Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme zo šťavy. Gulášovú šťavu pretrieme cez sito alebo pomixujeme. Pridáme mäso a dve tretiny zeleniny. Premiešame. Podávame ozdobený so zvyškom zeleniny a s ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.