800 g hovädzieho mäsa
100 ml bieleho vína
500 g zemiakov
2 mrkvy
1 zeler
2 paradajky
2 petržleny
1 zelená paprika
100 ml octu
1 lyžica múky
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 feferónka
1 viazanička petržlenovej vňate
1 byľ majoránu
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na väčšie kusy
osolíme a okoreníme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kolieska a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Nakrájanú zeleninu uložíme na misu
pridáme očistené strúčiky cesnaku (vcelku)
nakrájané paradajky a papriku. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením
nasekanou feferónkou
mletou červenou paprikou
majoránom
bobkovým listom a dobre premiešame. Ohňovzdornú nádobu vymastíme olejom a striedavo ukladáme vrstvu mäsa
vrstvu zeleniny a vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky. Ocot
víno a múku rozhabarkujeme v 1000 ml vody. Touto zmesou zalejeme navrstvené mäso
zeleninu a zemiaky. Nádobu uzavrieme navlhčeným pergamenovým papierom
previažme a dáme do predhriatej rúry. Dusíme 3 hodiny pri teplote 180 o C. Podávame horúce.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.