100 g syra Mozarella
500 g paprík (zelenej
červenej
žltej)
200 g kečupu
150 g cibule
soľ
čierne korenie
tymián
tuk na vymastenie plechu.
Pripravíme si cesto. Papriky umyjeme a odstránime z nich jaderníky. Cibuľu olúpeme a spolu s paprikami ju nakrájame na kolieska. Syr nakrájame na plátky. Cesto dáme na múkou posypanú dosku a podľa potreby ho vytvarujeme. Potom ho dáme na vymastený plech a potrieme ho kečupom. Na cesto rozložíme kolieska cibule a paprík
osolíme ho
okoreníme a posypeme tymiánom. Na zeleninu poukladáme plátky syra. Pečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia môžme okraje pizze viackrát potrieť rozšľahaným vajcom alebo vodou. Mozarella je jemný
mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka
dnes sa však robí z kravského mlieka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.