1000 g paradajok
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
šťava z 1 citróna
1 lyžica olivového oleja
pol zväzku bazalky
mletá červená papriku
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme si všetky prísady. Paradajky olúpeme a odstránime jadierka
cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v hrnci
pridáme cibuľu
paradajky a cesnak rozotretý so soľou. Okoreníme mletým čiernym korením
okyslíme citrónovou šťavou a podusíme asi 10 minút. Omáčku vyšľaháme metličkou dohladka a ochutíme nadrobno nasekanou bazalkou
mletým čiernym korením
soľou a mletou červenou paprikou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.