100 g nastrúhaného parmezánu
 800 g zrelých paradajok
 100 g ryž
 1 cibuľa
 2 byle petržlenovej vňate
 3 zelerové listy
 2 strúčiky cesnaku
 1 čajová lyžička cukru
 5 lyžíc oleja
 1 čajová lyžička múky
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                 Nahrubo nakrájanú cibuľu
 cesnak
 petržlenovú vňať a zelerové listy opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky a všetko spolu pol hodiny dusíme. Postupne prilievame vodu
 celkovo asi 1000 ml. Polievku ochutíme soľou
 cukrom a mletým čiernym korením.  Keď sú paradajky uvarené
 zeleninu precedíme a prepasírujeme do polievky. V 2 lyžiciach oleja opražíme 1 čajovú lyžičku múky a zalejeme polievkou. Necháme zovrieť
 pridáme ryžu a varíme 10 minút. Odložíme z ohňa
 posypeme parmezánom a ihneď podávame. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.