200 g ementálu
200 g greyerského syra
125 ml šľahačkovej smotany
2 lyžice šľahačkovej smotany
250 ml bieleho vína
1 lyžica maizeny
1 strúčik cesnaku
2 lyžice citrónovej šťavy
2 lyžice paradajkového pretlaku
štvrť čajovej lyžičky rozmrveného oregana
soľ.
Obidva syry nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Cesnak olúpeme
rozpolíme a vytrieme ním hrniec na fondue. Biele víno necháme zovrieť v hrnci na fondue na sporáku. Postupne pridáme syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne jednoliata masa. Maizenu zmiešame s citrónovou šťavou a s 2 lyžicami šľahačkovej smotany. Zahustíme fondue
primiešame paradajkový pretlak a oregano. Ochutíme soľou a podľa chuti primiešame smotanu. Fondue necháme na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom alebo srbským šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.