500 g kuchynsky upravenej sépie
šálka červeného vína
4 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
zväzok polievkovej zeleniny (mrkva
zeler
cesnak
petržlen)
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
250 ml šťavy z pečeného mäsa
400 g špagiet s paradajkovou príchuťou
čajová lyžička tymianu
čajová lyžička nasekaného oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime na panvici
pridáme cesnak rozotretý so soľou a opražíme. Cibuľu a polievkovú zeleninu očistíme
nakrájame na malé kocky
pridáme do panvice a opražíme do sklovita. Očistenú sépiu nakrájame nadrobno
pridáme k zelenine a opäť krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak
zalejeme červeným vínom a mäsovou šťavou. Zakryté dusíme na slabom ohni 40 až 45 minút. Pridáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
tymianom a oreganom. Špagety varíme v osolenej vode 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Dáme na taniere
polejeme omáčkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.