100 g čerstvých húb
20 g syra
2 paradajky
1 vajce
30 g zelenej cibule
15 g masla
čierne korenie
zelená vňať
soľ.
Z paradajok odkrojíme vrch zo strany okvetia
opatrne ich zbavíme šťavy a semien tak
aby sme neporušili vzhľad plodov. Osolíme
okoreníme a naplníme plnkou z húb. Naplnené paradajky naukladáme na plech
posypeme nastrúhaným syrom
potrieme maslom alebo polejeme kyslou smotanou a zapečieme v rúre. Plnku pripravíme z očistených čerstvých húb
ktoré popremývame a zalejeme horúcou vodou. Po 5 až 6 minútach huby vyberieme
nadrobno nakrájame a asi 20 až 30 minút za stáleho miešania pečieme na masle. K hubám pridáme nadrobno nakrájané vajcia uvarené na tvrdo
nakrájanú zelenú cibuľu a petržlenovú vňať. Zmes premiešame a podľa chuti osolíme. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.