4 stredne veľké paradajky
50 g čiernych olív
40 g zelených olív v náleve
70 g varenej ryž
3 lyžice strúhaného parmezánu
3 čajové lyžičky zeleného petržlenu
2 lyžice olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Rúru zahrejeme na 180 oC. Malý plech zľahka vytrieme olejom a položíme naň umyté paradajky
z ktorých sme odrezali vrch a vnútrajšok malou lyžičkou. Vybratý vnútrajšok osolíme a odložíme. Olivy prelejeme vriacou vodou
necháme v nej asi 1 minútu
potom ich precedíme a osušíme. Vykôstkujeme ich a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich k dužine paradajok a pridáme nasekaný zelený petržlen
nastrúhaný syr
ryžu
zvyšok oleja
korenie a soľ. Vzniknutou zmesou plníme lyžičkou pripravené paradajky. Potom ich dáme asi na 20 minút do rúry. Plnka by mala byť opečená na povrchu dozlata. Podávame teplé až vlažné
ale chutné sú aj studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.