380 g filé z platesy s kožou
380 g filé zo zubatice s kožou
380 g makrely s kožou
mleté čierne korenie
soľ. Rybací vývar: 1 karotka (alebo mrkva)
1 cibuľa
1000 ml vody
1 viazanička voňavých byliniek (5 až 6 vetvičiek petržlenovej vňate
vetvičky čerstvého tymianu
1 bobkový list)
6 zrniečok čierneho korenia
2 celé klinčeky. Teplý kyslý zálev: 75 ml olivového oleja
125 ml octu z červeného vína
2 šalotky
2 čajové lyžičky dijonskej horčice
5 až 7 vetvičiek z čerstvého estragónu (alebo tymianu)
7 až 10 vetvičiek z čerstvého petržlenu.
Do spodnej časti parného hrnca dáme viazaničku byliniek
zrnká čierneho korenia
5 ml soli
klinčeky
karotku a cibuľu. Zalejeme vodou
varíme 20 až 30 minút. Mäso zo všetkých druhov rýb narežme na prúžky hrubé asi 2 cm (dostaneme 6 pramienkov z každého druhu). Vedľa seba položíme po jednom pramienku z makrely
platesy a zubatice. Zapletáme ich opatrne jeden cez druhý
aby konce ostali pohromade. Lopatkou preložíme vrkôčiky do vrchnej časti parného hrnca. Osolíme a okoreníme. Vrchnú časť parného hrnca postavíme na spodnú
kde varíme vývar. Parný hrniec prikryjeme a paríme 8 až 10 minút. V panvici zmiešame červený vínny ocot
horčicu a šalotku. Postupne pridávame rastlinný a potom olivový olej. Odstavíme z ohňa
primiešame bylinky
osolíme
okoreníme. Do taniera dáme omáčku
na ktorú položíme vrkôčik. Ozdobíme vetvičkami petržlenu a estragónu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.