800 g hovädzieho jazyka
50 ml koňaku
1000 ml vývaru
1 lyžica majoránu
6 lístkov šalvie
nahrubo mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme
polejeme koňakom a potrieme majoránom. Pevne zaviažme do ľanovej utierky. Vývar prevaríme vo väčšej nádobe
pridáme nahrubo nasekané lístky šalvie
mäso dáme nad vývar na sitko
prikryjeme a necháme asi 45 minút pariť. Ak treba
pridáme vývar. Potom mäso odkryjeme a necháme ho asi 10 minút odstáť. Vyberieme ho z utierky
nakrájame na hrúbku palca
okoreníme
posolíme a podávame na teplej mise.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.