50 g čerstvo nastrúhaného syra
1 lyžica masla
20 g margarínu
6 lyžíc bieleho vína
250 g cibule
3 plátky bagety
400 ml mäsového vývaru
strúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie.
Cibuľu olúpeme
nakrájame na jemné prúžky a spolu s maslom dáme do hlbokej nádoby. Varíme prikryté 6 minút pri výkone 600 W. Opekaciu nádobu predhrejeme za 5 minút pri výkone 600 W. Vložíme do nej plátky chleba s margarínom a pražíme 3 minúty pri výkone 600 W. Pridáme biele víno a mäsový vývar a varíme odokryté 10 minút pri výkone 600 W. Polievku ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom a rozdelíme do polievkových šálok. Navrch dáme plátky opečeného chleba a posypeme strúhaným syrom. Syr zapekáme pri výkone 490 W 1 minútu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.