250 g údeného bravčového rebierka
250 g viedenských párkov
250 g salámy
250 g norimberských párkov na opekanie
600 ml červeného vína
1 cibuľa
1 cesnak
1 lyžica žltého horčicového semena
1 lyžica mäsového vývaru
1 kúsok škorice
6 zrniek nového a 10 zrniek čierneho korenia
1 klinček
1 bobkový list
1 citrón
900 ml vody.
Víno zmiešame s vodou
pridáme mäsový vývar
škoricu
horčicové semeno
nové a čierne korenie
klinček
bobkový list
citrón
očistenú cibuľu a cesnak. Všetky prísady privedieme do varu a dáme vychladnúť. Precedíme do hrnca na fondue a zohrejeme Salámu nakrájame na 0.5 cm tenké plátky
údené rebierko umyjeme
osušíme
pokrájame na kocky veľké asi 2 cm. Párky nakrájame na kolieska. Všetky prísady uložíme na misu
kúsky párkov varíme vo vriacom vývare asi 3 minúty
údené asi 4 minúty. Podávame so slanými uhorkami
chlebom
horčicovou omáčkou s mandľami a olivami
pestrým kukuričným krémom
miešanou naložnou zeleninou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.