250 g párkov
250 g zemiakov
100 g krupicovej múky
50 g tuku
1 vajce
soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Studené zemiaky pomelieme alebo prelisujeme. Pridáme múku
soľ
vajcia a spracujeme na cesto
ktoré vyvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra. Nakrájame na obdĺžniky tak veľké
aby sa v nich dali obaliť párky
ktoré sme po dĺžke rozkrojili na 2 polovice. Cesto dobre spojíme. Takto obalené párky vypražíme na rozpálenom tuku
po oboch stranách dočervena.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.