100 ml kyslej smotany
400 g tvrdého tvarohu
140 g masla
150 g olúpaných mandlí
150 g citronátu
250 g hrozienok
140 g práškového cukru. Na ozdobenie: Olúpané mandle
kandizované ovocie.
Tvaroh na prípravu pasky musí byť úplne suchý. Ak nie je
vložíme ho do čistej
suchej utierky a dôkladne z neho vytlačíme vlhkosť. Potom ho nastrúhame do veľkej
hlbokej misy a dobre premiešame s ostatnými prísadami. Kotlíkovú (alebo tortovú) formu vyložíme čistým tenkým plátnom
naplníme premiešanou zmesou
povrch opäť zakryjeme plátnom a zaťažíme doskou. Necháme v chlade postáť do druhého dňa. Na druhý deň pasku vyklopíme na rovnú misu a ozdobíme olúpanými mandľami a rozličným kandizovaným ovocím. Podávame s kyslou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.