200 g bravčového mäsa
200 g teľacej (bravčovej) pečienky
50 g údenej slaniny
1 vajce
1 žmľa
100 ml mlieka
2 lyžice bieleho vína
1 cibuľa
tuk na vymastenie formy
paštétové korenie
soľ.
Nakrájanú slaninu opražíme
pridáme nakrájanú cibuľu a mäso a udusíme. Pečienku pomelieme spolu s vychladnutým uduseným mäsom a so žmľou
ktorú sme namočili v mlieku. Osolíme
okoreníme
pridáme vajce a víno. Dobre premiešame a dáme do vymastenej formy. Varíme vo vodnom kúpeli asi 90 minút. Vychladnutú paštétu nakrájame na plátky a podávame obložné čerstvou zeleninou - napríklad paprikou
paradajkou a uhorkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.