400 g hovädzej roštenky
100 g údenej klobásy
150 g údeného syra
2 lyžice kečupu
2 cibule
20 g hladkej múky
50 g masti
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne ich naklepeme a okraje narežme. Osolíme
okoreníme
poprášime múkou a opečieme v rozpálenej masti. Pridáme nakrájanú cibuľu a olúpanú klobásu nakrájanú na kolieska. Opražíme
podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Preložíme do ohňovzdornej misy
posypeme nastrúhaným syrom
pokvapkáme kečupom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Zapečené roštenky posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.