150 g vykosteného bravčového mäsa
150 g jahňacieho filé
1 červená cibuľa
1 červená alebo žltá paprika
8 menších šampiňónov
80 g slaniny
tymian
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme
papriku a šampiňóny očistíme
slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky. Mäso
slaninu a zeleninu striedavo ponapichujeme na špajdlu
osolíme
okoreníme a posypeme tymianom. Špízy potrieme olejom a z každej strany grilujeme asi 2 a pol minúty. Podávame s hlávkovým šalátom a so zemiakmi v alobale. Zapíjame pivom
prípadne červeným vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.