500 g bravčovej pečene
200 ml kyslej smotany
40 g masla
1 cibuľa
40 g hladkej múky
vývar
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle
pridáme umytú a na tenšie rezance nakrájanú pečeň
zaprášime múkou
mletým čiernym korením a krátko opečieme. Potom zalejeme vývarom
trochu povaríme
prilejeme smotanu
osolíme a zjemníme citrónovou šťavou. Podávame s varenou cestovinou alebo so zemiakovými knedľami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.