750 g baranej pečene (môž byť aj teľacia alebo hydinová)
olej
šťava z 2 citrónov
červená bazalka (alebo majorán)
zelená petržlenová vňať
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Pečeň umyjeme
osušíme
odblaníme
nakrájame na menšie kocky a prudko opečieme na rozpálenom oleji za častého obracania. Potom ju odstavíme z ohňa
osolíme a okoreníme mletým bielym korením
pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou bazalkou alebo majoránom. Znova postavíme na oheň a za občasného premiešania opekáme ešte asi 6 až 8 minút. Hotovú pečeň posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou je grécky gazdovský šalát.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.